Solceller i Kalmar

Genom att installera solcellspaket blir du din egna självförsörjande elproducent och kan till och med “tjänar pengar” på solen. Rätt häftigt ändå! Boka ett kostnadsfritt hembesök.

Vi kan solceller och har lösningen för just ditt hus i Kalmar

Installera solceller i Kalmar och bidra till en grönare och mer hållbar framtid! Med Energihems solpanleslösning, blir du din egen elproducent och sparar både pengar och miljö. Med Energihem får du dina solpaneler monterade och klara, inklusive allt, till ett fast pris!

Installera solceller i Kalmar

Vi på Energihem värnar om dig som kund och håller dig i handen under hela processen. Vi ser till att du får den bästa lösning för just din fastighet och ditt unika behov med hänsyn till exempelvis ditt tak, lutning, val av solpaneler, växelriktare och sedan hela installationen. Oavsett var i landet du bor. Tryggt och smidigt!

Vår mest populära solpanel Elit är en högeffektiv solpanel som smälter in i omgivningen och har dessutom en låg snygg profil. För dig som kund är det inte lätt att veta vilka faktorer som är viktiga eller helt avgörande vid en investering av solel, och inte blir det lättare av det hela tiden sker en utveckling och valen förändras i takt med det. På Energihem kan vi det här ger dig svar på alla dina frågor, visa på skillnader och ser till att du känner dig trygg i valet av solpaneler. Vi vet vilken typ av solceller som är bäst för dig i Kalmar.

Solenergi – nästan underhållsfritt alternativ

När du som bor i Kalmar har dina solpaneler på taket behöver du i stort sätt inte oroa dig för att underhålla dem. I och med vårt varierande klimat i Sverige som bjuder på både regnskurar och snö, som sedan smälter och rinner bort, rengörs solcellerna i stort sätt naturligt av sig självt. Smidigt och enkelt!

Solens energi är ständigt förnybar och kommer inte ta slut inom överskådlig tid. Solenergi ger heller inga utsläpp under värme- och elproduktionen. Omvandlingen från solens strålar till energi avger inte koldioxid eller andra farliga utsläpp som påverkar vår miljö. Så, låt solen som både är naturlig och miljönvänlig betala din elräkningar!

Vi hjälper dig hela vägen och du spara pengar

När du i Kalmar bestämt dig att installera solceller – så är vi med dig, hela vägen. Från det första kostnadsfria hembesöket, till montering och ansökan om grönt
avdrag. När du sedan är stolt självförsörjande elproducent och påbörjat produktionen av din egen el finns vi fortfarande till hands och ser till att allt går som det ska. Du kommer kunna spara värdefulla slantar både i ett ökat värde på huset, men också i sänkta kostnader på dina elräkningar.
Generellt ökar elförbrukningen per hushåll och med stigande elpriser är solpaneler på taket och en egen elproduktion faktiskt en riktigt trevlig matematik.
En investeringen i en egen solcellsanläggning kan generellt vara återbetald redan efter 5-10 år. Tiden beror så klart också på din tidigare förbrukning, om du har pool, var panelerna sitter osv. Men summa summarum så innebär det att du kommer ha många härliga år framför dig som självförsörjande elproducent och till och med “tjänar pengar” på solen. Rätt häftigt ändå!

10 steg till färdig solanläggning i Kalmar

Själva installationen tar normalt bara 1-3 dagar på en villa. Från beställning till färdigt resultat bör du generellt räkna med cirka 2 månader. (Elmätarbyte tar olika lång tid beroende på nätägarens handläggningstid (inte Energihem) och det varierar på olika orter.)

  1. Hembesök (vi berättar om de olika lösningar som finns)
  2. Uträkning (räknar på hur mycket ditt tak kan producera)
  3. Affär (Avtal skrivs)
  4. Projektering (mäter, beställer och gör en föranmälan till nätägare)
  5. Leverans (Materialet kommer till ditt hus)
  6. Montering (Vi kommer och installerar dina paneler)
  7. Investeringsstöd (Vi hjälper dig med bidragsansökningar)
  8. Elinstallation (kopplar in din solcellsanläggning)
  9. Driftsättning (driftsättning av anläggningen)
  10.  Ny elmätare (Nätägaren byter elmätare)

Nu är du självförsörjande elproducent! Glöm inte att du kan följa din elproduktion i appen!

Hur en installation av solpaneler går till

Grönt avdrag vid installation av solceller i Kalmar

Från och med 1 januari 2021 får du dra av 15 procent av kostnaden för installation av solel. Den nya skattereduktionen gäller både för installation och material. Till skillnad mot det tidigare bidraget för solceller görs avdraget direkt
på slutfakturan och du behöver inte tveka på om du blir beviljad en skattereduktion eller inte. Tidigare var väntetiden upp till ett år innan man fick besked om man hade rätt till bidraget för sin solcellsanläggning eller inte. Nu görs avdraget direkt på din slutfaktura och du behöver hädanefter inte tveka på om du är beviljad skattereduktion!