KARRIÄR

Eftersom vi växer så det knakar är vi ständigt på jakt efter fler duktiga medarbetare – till alla delar av företaget. Skicka gärna in en spontanansökan, men glöm inte att slänga ett öga på våra lediga tjänster längre ner på sidan. Här på Energihem kan vi erbjuda en fartfylld och spännande tillvaro. Välkommen!

KARRIÄR

Eftersom vi växer så det knakar är vi ständigt på jakt efter fler duktiga medarbetare – till alla delar av företaget. Skicka gärna in en spontanansökan, men glöm inte att slänga ett öga på våra lediga tjänster längre ner på sidan. Här på Energihem kan vi erbjuda en fartfylld och spännande tillvaro. Välkommen!

VILL DU BLI EN AV OSS?

Hos Energihem arbetar över 130 personer inom en stor bredd av yrkesgrupper. Här finns bland annat en avdelning för ekonomi, kundservice, montage, försäljning samt en marknads- och kommunikationsenhet.

Många av våra medarbetare har arbetat hos oss under en längre tid, men då vi är ett företag i utveckling finns här ofta lediga tjänster. Våra lediga tjänster hittar du här, längre ner på sidan. Hittar du ingen tjänst som passar dig just nu, kan du ändå när som helst skicka in en intresseanmälan via vårt ansökningsformulär. Du kan också ringa någon av våra rekryteringsansvariga eller mejla till oss på rekrytering@energihem.com. Vi gillar driftiga personer och välkomnar alltid spontanansökningar

JUST NU SÖKER VI

SÄLJARE AV ENERGIBESPARING

Har du glimten i ögat, är positiv och brinner för att nå resultat genom försäljning? Tror du på solel som framtida energikälla? Att värmepumpar och fönster kan spara energi och höja fastigheters värde? Då är du vår nästa stjärnsäljare! Med vår internutbildning och våra produkter är vi övertygade om att vi tillsammans kan lyckas, bara du har den rätta viljan och ambitionen att göra affärer och växa tillsammans med oss!

Energihem söker dig som vill hjälpa kunder att tjäna pengar samtidigt som de sparar energi med hjälp av energibesparande fönster, värmepumpar och solel. Som säljare hos oss arbetar du främst med uppsökande försäljning. Det innebär att du träffar kunderna direkt ute på fält. Du blir Energihems ansikte utåt och den första som kunden träffar, därför är det viktigt att du trivs med att bygga relationer och har lätt för att ta kontakt med människor. Vi söker dig som har ett starkt inre driv och som vill nå resultat och uppsatta mål. Du är en tävlingsmänniska av rang och tycker om att göra affärer och gå på avslut. Som person är du självgående och orädd och brinner för att göra affärer. För rätt person finns goda möjligheter att göra karriär hos oss och fortsätta att växa internt i vår organisation.

I din roll som säljare får du allt det stöd du behöver för att lyckas, i form av internutbildningar och coaching. Men framförallt kan vi erbjuda ett brett produktutbud som är av stort intresse för de flesta husägare. Energibesparing är en viktig fråga för vårt samhälle. Intresset finns redan, så hos oss kommer du som säljare till ett smörgåsbord av möjligheter!

Energihem söker dig som:

 • har lätt för att uttrycka dig på vältalig svenska, både i tal och skrift.

 • motiveras av personlig utveckling och drivs av resultat.

 • är målmedveten och tävlingsinriktad.

 • är serviceinriktad och social.

 • tycker om att arbeta självständigt med varierade arbetsuppgifter.

Det är meriterande om du tidigare har arbetat med försäljning, gärna direktförsäljning.


Energihem erbjuder:

 • Garantilön och bra provision.

 • Stora utvecklingsmöjligheter i vårt snabbväxande företag.

 • Arbetsverktyg i from av iPad och arbetskläder.

 • Möjlighet till arbetsbil.

 • Kvalitativ utbildning inom säljteknik och personlig utveckling.

 • Kunskap och utbildning i energisparande produkter.

 • Månadstävlingar med priser som utlandsresor, bonusar, Apple-produkter m.m.

Har du inga tidigare erfarenheter från branschen? Ingen fara, hos Energihem kommer du, tillsammans med erfarna chefer, säljutbildare och kollegor, att ge dig de bästa förutsättningarna för att formas till en trygg och påläst säljare. Vi arbetar kontinuerligt med coachning och utbildning för att ge våra säljare det bästa förutsättningarna. Styrkan ligger även i vår starka energiportfölj med bl.a. solel, fönsterbyte, luftvärmepumpar och takbyte.

Vill du vara en del av en spännande framgångsresa och växa med oss? Bra! Slå gärna en signal så berättar vi mer. Eftersom vi söker drivna och handlingskraftiga personer gillar vi direktkontakt. Du når Jens Brismo, rekryteringsansvarig på 070-960 50 15 eller rekrytering@energihem.com.

Om arbetsgivaren

Energihem är ett snabbväxande företag på frammarsch. Vi har lång erfarenhet från två affärsområden – försäljning och montage. På kort tid har vi tagit stora marknadsandelar inom både solelsinstallationer och fönsterbyten med vårt unika koncept; ”Snabba säkra montage, till fast pris och med färdiga lösningar”. Att vi är märkes- och produktoberoende ger oss de bästa förutsättningarna att opartiskt rekommendera den absolut bästa lösningen för kunden. 

Vår framgångsrika affärsmodell bygger på att vi har ett brett sortiment av kvalitetsprodukter som både sparar och ger energi. Vi erbjuder produkter som ligger i tiden och är efterfrågade. Investeringar som betalar igen sig själva och ger mängder av komfortfördelar. Det handlar framförallt om fönster- och dörrbyten, solelsinstallationer, luftvärmepumpar, garageportar och takbyten. Vi skräddarsyr måttanpassade lösningar efter den unika kundens behov och deras fastighets specifika förutsättningar. Vi lämnar inget åt slumpen! 

Tack vare lång erfarenhet från den privata marknaden för energisparande åtgärder har vi goda recensioner som en ledande aktörer i landet. Vår mission är att både våra kunder och vår natur ska bli vinnare. 

Vi utbildar och coachar våra anställda till att inte bara bli en bra säljare, montör, ekonom, administratör, ekonom eller kommunikatör, utan att också att bli en vinnare! Är du en vinnare? 

Välkommen till Energihem du också!

Kvalifikationer 
Placering: Överallt
Omfattning: 
Heltid
AnställningsformTillsvidare- eller tidsbegränsad
Lön: Fast och rörlig

Arbetslivserfarenhet: Ingen arbetslivserfarenhet krävs
Språk: Svenska
Körkort: B

KUNDTJÄNSTMEDARBETARE MED GOD KÄNSLA FÖR SERVICE 

ll du vara med i ett företag som verkar för en grönare och hållbarare framtid med hjälp av energibesparing och förnybar energi? Tycker du om att ge förstklassig service och trivs i en roll där du får ha direktkontakt med våra kunder via telefon, då är du rätt för oss.

Energihem är ett företag med stark ekonomisk tillväxt. Vi expanderar och söker därför ytterligare en medarbetare till vår kundserviceavdelning i Sundsvall. Du kommer att arbeta med ett energirikt och rutinerat kundserviceteam som alltid strävar efter att ge våra kunder “restaurangservice” av högsta kvalitet. Du kommer genom tydliga rutiner att kommunicera med kunden under hela köpresan och bli en viktig kontakt, med målet att ge våra kunder den bästa kundupplevelsen.

I din roll som Kundtjänstmedarbetare på Energihem kommer du att arbeta med både ingående och utgående kundsamtal. Du kommer även att kommunicera internt med arbetsledare, montörer och säljare. En stor del av rollen är administrativ, där du tillsammans med teamet bland annat besvarar mejl, inlägg och kommentarer i våra olika kanaler. Administration av leveranser samt kontakt med olika fraktbolag är andra vanliga arbetsuppgifter. Eftersom du kommer att få tekniska frågor om fönsterbyten, solel, värmepumpar och våra andra produkter kommer du att gå en internutbildning där du får lära dig det mesta om våra produkter. En coachande och närvarande kundservicechef kommer att utbilda och stötta dig till att bli en självständig och viktig kugge i vårt kompetenta och härliga kundserviceteam.

Vi söker dig med en positiv inställning och stort engagemang för service och bemötande. Du har lätt för att ta kontakt med människor och är duktig på att bemöta olika typer av kunder. Du är en problemlösare av rang, en “doer” som får saker att hända. Du blir snabbt självgående med det arbetsuppgifter som du har och följer med lätthet uppsatta rutiner. Struktur är ditt mellannamn att ha ordning och reda på skrivbordet är en självklarhet för dig. Du tycker om att lära dig nya saker och gillar att ha varierade arbetsuppgifter. Hos oss är ingen dag den andra lik. För att trivas i rollen bör du ha lätt för att samarbeta och jobba i team. Vi söker därför en prestigelös lagspelare som jobbar för att nå teamets gemensamma mål.

Välkommen med din ansökan till ett företag med spännande framtidsutsikter och ett laddat kundserviceteam!

Ansök redan idag
Tjänsten kommer att tillsättas i augusti, men sök redan idag då vi rekryterar löpande. Din ansökan, med ditt cv och ett personligt brev, skickar du till rekrytering_elin@energihem.com. Har du frågor eller funderingar om tjänsten kan du kontakta Elin Eriksson, rekryteringsansvarig, på 073-354 59 00. Du kan också läsa om tjänsten Arbetsförmedlingen eller Blocket jobb.

Ansökan senat 2020-07-30

Kvalifikationer

Placering: Sundsvall
Omfattning: 
Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
AnställningsformTillsvidare- eller tidsbegränsad

Arbetslivserfarenhet: Kundtjänstmedarbetare –  1-2 års erfarenhet
Utbildning:  Gymnasial utbildning

Språk: Svenska

EKONOMICHEF

Vill du vara med i ett företag som expanderar och varje månad slår nya försäljningsrekord? Sitter du som Ekonomichef eller Controller idag men söker nya fartfyllda och spännande utmaningar? Perfekt, då har vi något intressant för dig.

Energihem är ett företag med stark ekonomisk tillväxt och vi söker nu en ekonomichef till huvudkontoret i Sundsvall. Du kommer bland annat att arbeta med nyckeltal, analyser och rapportskrivning, men också ta fram ekonomiska analyser, säkerställa god intern kontroll samt rapportera de ekonomiska nyckeltalen till ledningsgruppen. Du kommer ha en central roll i företaget och rapportera direkt till VD.

I din roll
I rollen som Ekonomichef kommer du att ha personalansvar, ansvara för att coacha och leda ekonomiteamet framåt. Tillsammans fortsätter ni att utveckla arbetssätt och rutiner. Idag jobbar vi i team och har fasta delmål varje vecka. Därför är det viktigt att du är en van och trygg ledare som ser till helheten för ekonomiteamet och organiserar varje del. Vana i Fortnox bokföringsprogram är meriterande.

Under 2018 omsatte vi 88 miljoner och året efter 148 miljoner. 2020 ser ut att bli ett nytt rekordår. Vi omsätter just nu över 25 miljoner/månad så tillväxten är extrem. Ekonomiteamet består idag av fem medarbetare, men vi har över 100 personer på lönelistan plus ytterligare 30-talet underentreprenörer. Ekonomiprocesserna och ekonomiteamet är därför oerhört centrala för vår fortsatta tillväxtresa. Vårt sikte är inställt på att omsätta 1 miljard 2023.

Som Ekonomichef kommer du därför har fullt ansvar för att organisera ekonomiavdelningen samt förvalta och utveckla ekonomiprocesserna. Du är den som fördelar och ser till att allt ekonomiarbete löper obehindrat såsom regelbunden bokföring, löner, periodiseringar, leverantörsreskontra, betalning till leverantörer, attesteringsledet, kundreskontra och fakturering samt rapportering till ledning med utfall och månadsbokslut osv.

Vi söker dig med stort engagemang och förståelse för ett tillväxtbolags olika stadier. Ordning och reda både på skrivbordet och i allt du gör. Att hela tiden jobba med förbättringar och effektiviseringar, dvs. minska slöserier, är viktigt. Kan något förbättras – ska det förbättras. Implementering av nya system och rutiner med övergripande strategitänk för långsiktig lönsamhet blir en betydelsefull del i ditt arbete.

För att passa in i rollen som Ekonomichef behöver du ha ett affärstänk med fokus på lönsamhet. Vi tror att du arbetat på ett företag med minst 50 anställda och är van att arbeta strategiskt med ekonomiska rapporter och analyser. Som person är du strukturerad och metodisk och du lämnar inget åt slumpen. Du är duktig på att tolka siffror och kan med lätthet presentera dessa både muntligt och skriftligt. Du har lätt för att samarbeta med andra och är en pålitlig ledare som hjälper dina medarbetare att lyckas – enskilt och tillsammans.

Välkommen med din ansökan till ett företag med spännande framtidsutsikter och ett laddat ekonomiteam!

Ansök redan idag
Skicka in din ansökan redan idag då vi rekryterar löpande, men senast den 30 juli 2020. Du ansöker genom att mejla ditt cv och ett personligt brev till rekrytering_elin@energihem.com Har du frågor eller funderingar om tjänsten kan du kontakta Elin Eriksson på 073-3545900. Du kan också läsa mer om oss på Blocket Jobb eller följa oss på LinkedIn och sociala medier.

Ansökan senat 2020-08-30

Kvalifikationer

Placering: Överallt
Omfattning: 
Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
AnställningsformTillsvidare- eller tidsbegränsad
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Arbetslivserfarenhet: Ekonomichef – 5 års erfarenhet eller mer
Utbildning:  Eftergymnasial utbildning två år eller längre inom Företagsekonomi, handel och administration.

Kompetenser:

 • Ekonomiplanering
 • Ekonomiadministration
 • Projektadministration
 • Personaladministration


Språk:
Svenska

IT-ANSVARIG TILL HUVUDKONTORET  

Vill du bli vår nya IT-stjärna och vara med på Energihems offensiva tillväxtresa? Trivs du i en fri roll där du får ta initiativ och ansvar och tillsammans med ledningsgruppen driva företagets IT-utveckling till nya höjder? Tycker du om att samarbeta med kollegor och ge god service? Har du dessutom ett brinnande intresse för IT och en bred kompetens i IT-frågor är du rätt person för oss! Med våra energibesparande produkter och starka erbjudande är vi övertygade om att vi tillsammans kan lyckas, bara du har den rätta viljan och rätta ambitionen att växa tillsammans med oss.

Energihem söker dig som har ett brinnande intresse för datorer och IT-lösningar. Som IT-ansvarig hos oss arbetar du ifrån huvudkontoret i Sundsvall och supporterar medarbetare i hela Sverige. Du kommer även att arbeta med serverdrift, nätverk och se över behovet av nya tekniska lösningar och system. Eftersom rollen är bred ser vi att du tycker om att arbeta med varierande arbetsuppgifter, alltifrån installationer av nya datorer och ipads till serverdrift. Du kommer att få en nyckelroll på kontoret och ansvara för systemuppdateringar och underhåll. Du kommer även att tillsammans med ledningsgruppen ser över framtida behov av system och tekniska lösningar.

Energihem söker dig som:

 • har lätt för att uttrycka dig på vältalig svenska, både i tal och skrift.
 • har utbildning inom IT och några års erfarenhet av att arbeta som IT-support eller IT-tekniker och är van att hantera tekniska supportärenden.
 • har erfarenhet av servrar och nätverk, antingen från utbildning eller ifrån arbete.
 • arbetar både med Mac och PC.
 • har erfarenhet inom Windows server, MacOS X Server, brandväggar, webbutveckling, G-suite.

För att trivas och prestera i rollen söker vi dig som är:

 • engagerad och tar egna initiativ.
 • ansvarstagande och blir snabbt självgående i dina arbetsuppgifter.
 • är serviceinriktad och på ett pedagogiskt sätt hjälper andra med IT-relaterade frågor.
 • tycker om att arbeta med varierande arbetsuppgifter.
 • har god samarbetsförmåga och lätt för att jobba tillsammans med andra.
 • är strukturerad och har ordning och reda på ditt skrivbord.

Energihem erbjuder:

 • ett fritt jobb med stora utvecklingsmöjligheter i vårt snabbväxande företag.
 • arbetsverktyg i form av iPad, dator och arbetskläder.
 • friskvårdsbidrag.

Eftersom vi söker drivna och handlingskraftiga personer, gillar vi direktkontakt. Har du frågor eller funderingar kring tjänsten kontaktar du Elin Eriksson, rekryteringsansvarig, på 073-35 45 900  eller rekrytering@energihem.com.

Om arbetsgivaren

Energihem är ett snabbväxande företag på frammarsch. Vi har lång erfarenhet från två affärsområden – försäljning och montage. På kort tid har vi tagit stora marknadsandelar inom både solelsinstallationer och fönsterbyten med vårt unika koncept; ”Snabba säkra montage, till fast pris och med färdiga lösningar”. Att vi är märkes- och produktoberoende ger oss de bästa förutsättningarna att opartiskt rekommendera den absolut bästa lösningen för kunden.

Vår framgångsrika affärsmodell bygger på att vi har ett brett sortiment av kvalitetsprodukter som både sparar och ger energi. Vi erbjuder produkter som ligger i tiden och är efterfrågade. Investeringar som betalar igen sig själva och ger mängder av komfortfördelar. Det handlar framförallt om fönster- och dörrbyten, solelsinstallationer, luftvärmepumpar, garageportar och takbyten. Vi skräddarsyr måttanpassade lösningar efter den unika kundens behov och deras fastighets specifika förutsättningar. Vi lämnar inget åt slumpen!

Tack vare lång erfarenhet från den privata marknaden för energisparande åtgärder har vi goda recensioner som en ledande aktörer i landet. Vår mission är att både våra kunder och vår natur ska bli vinnare.

Vi utbildar och coachar våra anställda till att inte bara bli en bra säljare, montör, ekonom, administratör, ekonom eller kommunikatör, utan att också att bli en vinnare! Är du en vinnare?

Välkommen till Energihem du också!

Ansök senast 2020-07-08

Korta fakta om jobbet

Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Anställningsform: Tillsvidare- eller tidsbegränsad anställning

Kvalifikationer

Arbetslivserfarenhet – Meriterande
• IT-tekniker/Datatekniker – 2-4 års erfarenhet
Utbildning – Krav
• Eftergymnasial utbildning två år eller längre inom Data

STÄLLNINGSBYGGARE

Som ställningsbyggare på Energihem kommer du att montera ställningar åt främst våra solelsmontörer och takarbetare. Säkerhetstänk och noggrannhet är mycket viktiga delar i det här jobbet. Ställningarna flyttas från bygge till bygge, så det gäller att ha total kontroll och hela tiden beräkna hur mycket material och vilken sorts ställning som behövs på nästa plats. Att ha en god fysik underlättar givetvis arbetet.

Vi ser att du som ställningsbyggare hos oss är både snabb och effektiv och ser det som en yrkesstolthet att inga arbeten blir liggande eller oavslutade, utan tas hela vägen i mål. Varje gång. Kvalitet och omsorg för ett perfekt utförande bör vara ett motto i din roll.

Du kommer att ingå i ett team på två personer där ni ansvarar för både uppförandet och nedtagningen av byggställningar hos främst privatpersoner. En daglig och lättsam kommunikation med både kund och montörer är en annan uppgift som måste flyta smärtfritt. I den här rollen kommer du att sova borta ett par nätter varje vecka/månad.

Vi på Energihem vill göra det så enkelt som möjligt för våra kunder och svarar därför med ett komplett åtagande från försäljning och montering, till rådgivning, projektering och besparingsberäkningar. Allt för att kunden ska få rätt sorts energibesparande produkter till just sin unika situation. För oss är det viktigt att kundens investering ger en besparing för deras plånbok, samtidigt som den bidrar till en bättre miljö.

Vi söker därmed dig som jobbat som ställningsbyggare i något år, gärna flera. Har relevant utbildning och aktuellt certifikat (gärna upp till 9 meter).

Välkommen med din ansökan till rekrytering@energihem.com eller slå Jens Brismo 070-960 50 15 eller Jan Johansson 070-746 23 10 en signal – redan idag. Vi rekryterar löpande då tjänsterna ska tillsättas per omgående.

Ansök senast 2020-07-02

 
Korta fakta om jobbet

Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Anställningsform: Tillsvidare- eller tidsbegränsad anställning

Kvalifikationer

Arbetslivserfarenhet krav:

 • Ställningsbyggare – 2-4 års erfarenhet

Utbildning meriterande:

 • Gymnasial utbildning

Språk krav:

 • Svenska

Körkort krav:

 • B
 • BE
 • C1
 • Utökad B

INKÖPARE/BESTÄLLNING

Energihem hjälper fastighetsägare att öka värdet på sin fastighet med hjälp av solceller, fönster- och takbyte samt värmepumpar. Vi tillhandahåller både produkt och montering då vi har egna montörer som genomför arbetet.

Vi är ett expansivt företag på frammarsch. På kort tid har vi också tagit stora marknadsandelar inom fönsterbyte med vårt unika koncept – snabba säkra montage till rätt pris med färdiga lösningar. Fokuset ligger främst på att hjälpa villaägare att hitta rätt tjänster som passar deras intressen och behov.

Tack vare lång erfarenhet från den privata marknaden och fönsterbyten samt Solel förutspås vi med goda recensioner, bli en ledande aktörer i landet.

Vår mission är att både våra kunder och vår natur ska bli vinnare av de lösningar vi säljer och monterar.

Vår vision är att bli en ledande aktör i Sverige inom försäljning av kompletta lösningar för Solel och fönsterbyte.

Vi söker dig som gillar ordning och reda samt är noggrann med siffror och planering. Du är en strukturerad person som har lätt att se samband och planera effektivt. Du är bekväm med att beställa material och van att jobba administrativt i olika system. Du gillar att förhandla med leverantörer och sätta regler för inköp.

Vi tror att du jobbat inom hantverksbranschen förut där du kanske varit egen eller jobbat på byggvaruhus med inköp och beställningar osv.

Dina arbetssysslor hos oss kommer vara att förhandla med leverantörer, beställa, attestera inköp, verifiera att inköp görs korrekt i alla led. Mycket av tiden kommer gå åt att beställa måttanpassade fönster och tillhörande måttanpassat byggmaterial samt kompletta solelsanläggningar. Du planerar även ut montagen på olika team beroende på vart i landet vår kunder befinner sig. Till din hjälp har du ett gäng mättekniker/besiktningsmän som skickar in beställningsunderlag. Tjänsten innebär ett stort ansvar och kräver stor noggrannhet samt specialkompetens för solel och fönster vilket vi självklart utbildar dig inom.

Ansök senaste 2020-06-30

Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet: Inköpare – 2-4 års erfarenhet
Utbildning: Gymnasial utbildning
Kompetenser:

 • Inköpsvana
 • Arbetsledarerfarenhet
 • Produktionsplanering, tillverkning
 • Byggledning


Språkkrav: Svenska

Meriterande språk: Polska

Körkort krav: B

Att jobba hos Energihem

Vi sticker inte under stolen med att vi ställer höga krav på våra medarbetare, men erbjuder samtidigt en flexibel arbetsplats med stora möjligheter att påverka sin vardag.

Som anställd på Energihem har du bl.a.

 • Fast grundlön med pensionsavsättningar

 • Generöst bonussystem

 • Produkter som är efterfrågade

 • Utbildning inom produkter och försäljning

 • Coachning för bästa resultat

 • Bil i tjänst

 • Flexibla arbetstider

När du börjar hos oss får du redan från start en gedigen produkt- och säljutbildning. Som säljare har du sedan även fortsatt stöd i Energihem Business School som ger dig möjligheten att utvecklas ännu mer.

Skicka in din ansökan, med cv och personligt brev, till rekrytering@energihem.com eller via formuläret här på sidan. Har du frågor eller funderingar slår du en signal till Jens Brismo, rekryteringsansvarig på Energihem, på 070-960 50 15.

När du söker arbete hos oss accepterar du att vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med vår integritetspolicy.

Jag vill jobba på Energihem!