Fönster

Nya fönster är ett bra exempel på något de flesta inte köper varje dag. Därför är det smart att prata med ett proffs. Ett hembesök är en bra start och kostar inget. Du kan se vad vi har att erbjuda och får en tydlig bild av vad det kostar utan förpliktelser. Det är bekvämt att handla direkt hemifrån soffan!

Fönster

Nya fönster är ett bra exempel på något de flesta inte köper varje dag. Ett hembesök är en bra start och kostar inget. Du kan se vad vi har att erbjuda och får en tydlig bild av vad det kostar utan förpliktelser.

PVC-, träfönster och fönsterdörr

Energieffektiva fönster för alla behov. Fönsterbyte till fast pris inklusive montage! Fönstren är måttanpassade med färdigkapade smygar och foder som en byggsats, vilket ger snabba och effektiva montage. Komplettera ditt fönsterbyte med ny ytterdörr, balkong- och/eller altandörr för en fullständig lösning till ditt hem.

Upptäck våra populäraste produkter, bland annat vår storfavorit PVC Slim som är både energieffektivt och lättskött. PVC Slim är ett PVC-fönster unikt för Energihem med sin stora glasyta!

PVC Slim

Dreh-Kipp: 3-glas och 2-glas med störst glasyta i branschen.

U-värde: 0,85

Finns endast hos Energihem!

Window-Wood-Alu-Topswing
Trä-Alu Polnorwood

Vridfönster3-glas med utsida av aluminium.

U-värde: 1,2

Vårt eget träfönster!

Window-PVC-door
PVC Fönsterdörrar

Sidohängda singel- eller pardörrar välj mellan inåtgående och utåtgående.

Skjutdörrar i flera sektioner, glidhängd och låsbar.

Tillval
Tillbehör

Skräddarsy ditt fönster med allt ifrån: Spröjs och poster, foder, glas, fönsterbänk, mörkläggning, spotlights, insektsnät och färger!

 

PVC Stabil

Dreh-Kipp: 3-glas och 2-glas 

U-värde: 0,89

Prisvärt energifönster!

Vanliga frågor och svar vid fönsterbyte

Några av de vanligaste frågorna vi får har vi samlat här som handlar om fönsterbyte. Hittar du inte svaret så höra av dig direkt till  kundservice.

Om du får kondens på utsidan av ditt fönster är det faktiskt ett gott tecken. Det visar att fönstret är välisolerat och energisnålt. Kondens bildas nämligen när glasets yta är kallare än den omgivande luften. Det inträffar under klara nätter, främst under augusti till november. Då är värmeutstrålningen från fönstret mot himlen stor, vilket beror på himlavalvets låga temperatur. Man kan se samma fenomen på bilrutor som kan frysa på under klara nätter trots att det är någon plusgrad. Kondensen försvinner i morgonsolen och är inte skadlig för fönstret.

Imma på insidan av fönstret är däremot inte bra, då fönstrets insida inte är designad för att klara väta på samma sätt som fönstrets utsida.
Om det uppstår imma på insidan vid enstaka tillfällen när det är omkring -15 grader eller kallare behöver du inte vara så orolig. Men om det blir kondens även vid varmare temperaturer behöver du vidta åtgärder som motverkar imman. Invändig imma avhjälps i första hand genom att du ökar värmen och ventilationen i huset. Invändig imma betyder nämligen inte att det är något fel på fönstret. Om orsaken till imman inte är att det är för låg värme eller för dålig ventilation kan det vara fönstrets placering i fasaden som gör att det blir imma. Det är nämligen så att ju längre ut i fasaden som fönstret sitter desto mer kyls det av uteluften. Då blir det svårare för inneluften att värma upp glaset, i synnerhet om det är djupa fönstersmygar på insidan.

Det finns det flera enkla sätt att gå tillväga för att få en offert av oss. Genom att:

  1. klicka på den gröna knappen högst upp till höger i huvudmenyn ”Boka ett kostnadsfritt hembesök” och sedan fylla i dina kontaktuppgifter.
  2. fylla i kontaktformuläret som du hittar längst ner på den här sidan.
  3. gå in i vår webbshop och gör en beställning.
  4. ring oss på 0771-246 246 eller mejla vår kundservice.

Valet är ditt.
Vi hörs!

Priset på våra fönster och fönsterdörrar avgörs bland annat av fönstrets storlek och ditt val av tillbehör. Gå gärna in i vår webbshop och prova dig fram med några alternativ. Hittar du inte det du söker får du gärna kontakta oss på 0771-246 246.

Våra fönster är måttanpassade efter de unika måtten i just ditt hus. Vi har en mättekniker som kommer ut till dig och tar måtten. Samtidigt bestämmer ni utseendet på dina nya fönster. Du får designa dem med färg, form, storlek, spröjs, post, glas, höger- eller vänsterhängt osv. Det finns något för alla.

Det är svårt att svara på här. Det beror på många faktorer, t.ex. storlek på hus och antal fönster som du byter ut osv. Men vill du veta mer exakt kan du få prata med en av våra säljare som kan komma och räkna på det. Kostnadsfritt så klart. Och inget köptvång.

Du träffar oss, där vi i några enkla steg leder dig till en energismartare bostad; Hembesök, behovsanalys, mätning, affär, projektering, leverans, montering och slutbesiktning.

Ett normalt fönsterbyte tar mellan 2-3 dagar. Från beställning till färdigt resultat bör du generellt räkna med cirka 2 månader.

Läs mer om hur ett fönsterbyte går till.

Ett vanligt fönstermontage på 10 fönster tar 2-3 dagar. Vi erbjuder även montage på 1 dag.  

För att dina fönsterbleck ska ha det rätta måttet efter just ditt fönster och byggnationen runt det, behöver detta måttanpassas efter att fönstret är på plats. När dina fönster är installerade så mäts blecken in och beställs.

Du kontaktar vår kundservice på 0771-246 246 eller mejla oss. så hjälper vi dig på bästa sätt.

Absolut! Du kan ringa oss på 0771-246 246 eller mejla vår kundservice.

Det går bra. Du kan ringa oss på 0771-246 246 eller mejla vår kundservice.

Det går jättebra. Antingen kan din arbetsledare och mättekniker hjälpa dig med detta. Eller så är du välkommen att kontakta Kundservice på 0771-246 246 eller kundservice@energihem.com, så hjälper vi dig.

Fönstrets U-värde anger hur väl isolerat fönstret är och hur mycket värme som passerar genom en kvadratmeter av materialet vid en viss temperatur.

Ett lågt U-värde betyder att fönstret är bättre isolerat än om ett det har ett högt U-värde. Ett lågt U-värde är med andra ord bra om du vill spara energi och ha ett skönt inomhusklimat.

Du når dem via det 018-nummer som du får av dem när de ringde och bokade ditt montage. Hittar du det inte kan du ringa in till oss på Kundservice, 0771-246 246, så förmedlar vi kontakten och/eller telefonnumret.

Det är faktiskt bra. Etiketten är en QR-kod som också är fönstrets identitetshandling och den ska inte tas bort. Låt den sitta kvar.

Den heter NCS s 0502-Y och har glansvärde 30.